21 megapixeles felbontás teljes méretű (35mm) CMOS képérzékelőn, mindazzal a sokoldalúsággal, amelyet csak egy EOS tükörreflexes fényképezőgép nyújthat. Élvezze a szigorú gyártási követelményeknek megfelelő DIGIC III képfeldolgozó processzor által nyújtott rendkívüli minőséget, továbbá azoknak a nagyszerű technológiáknak az előnyeit, amelyek újradefiniálják a tükörreflexes fényképezőgépek teljesítményét.

  • 21 megapixeles teljes méretű CMOS képérzékelő
  • 14 bites analóg-digitális feldolgozás
  • 5 kép/mp, maximum 56 JPEG-kép egy sorozatban
  • Dual „DIGIC III” processzorok
  • Nagy pontosságú széles-mezős AF
  • EOS integrált tisztítási rendszer
  • 100–1600 közötti ISO-tartomány (L:50 H:3200)
  • 3,0" LCD Élőkép móddal
  • EF objektívekkel kompatibilis
  • Magnéziumötvözetű váz
A gápváz a műteremmel együtt bérelhető.


{yoogallery src=[/images/stories/canon_eos1ds_markIII/gallery] height=[50] resize=[1] load_lightbox=[0]} 

21 megapixeles teljes méretű (35mm) CMOS képérzékelő
Az EOS-1Ds Mark III teljes méretű (35mm) CMOS képérzékelője elképesztő, 21 megapixeles részletgazdagságot kínál – ezzel meghaladja a vezető fotóügynökségek alapvető képminőség elvárásait. A képeket 14 bites színmélységben dolgozza fel a finomabb színátmenetek biztosítása érdekében. A képminőséget a nagy érzékenységű, hatékonyan működő zajcsökkentő rendszer, továbbá egy aluláteresztő szűrő biztosítja, amely kiszűri a valóságnak nem megfelelő színeket és a moiré-effektust. Az érzékelő széles dinamika tartományát a Világos Tónusok Prioritása funkció segítségével beállíthatja úgy, hogy még több részletet tartson meg a világos képterületekből.

Dual „DIGIC III” processzorok
A Dual „DIGIC III” processzorok biztosítják a fényképezőgép kimagasló teljesítményét azáltal, hogy szinte azonnali indítást és reakciót tesznek lehetővé.

5 kép/mp sebességgel akár 56 kép egy sorozatban
Az EOS-1Ds Mark III 5 kép/másodperces sebességével akár 56 JPEG-kép (12 RAW formátumú kép) elkészítését is lehetővé teszi egyetlen sorozatban.

Széles-mezős AF 19 kereszt-típusú ponttal
A nagy pontosságú automatikus élességállítási rendszer 19 kereszt-típusú, legfeljebb f/2,8 érzékenységű pontot tartalmaz az AF-területen elszórva, a kép középpontján kívül eső témák jobb minőségű feldolgozása érdekében.A fényképezőgép további 26 AF-segédpont használatával biztosítja az AF-követés nagyobb pontosságát.

EOS integrált tisztítási rendszer

A Canon beépített poreltávolítási és tisztítási rendszere különböző technológiák kombinációjának használatával csökkenti, taszítja és eltávolítja a port az érzékelőről. Az öntisztító érzékelőegység minden egyes bekapcsoláskor lerázza a port az érzékelőről.

Széles ISO-tartomány

Az alapértelmezés szerint biztosított széles, 100 és 1600 közötti ISO-tartomány L:50 és H:3200 értékig bővíthető.

3,0" LCD Élőkép móddal

A nagy fényerejű, 3,0" LCD-kijelző részletgazdag felbontásban jeleníti meg a képet az élesség ellenőrzése és a felvétel megkomponálása érdekében, és a finomabb részleteket 10-szeres nagyításban tekintheti meg. Ha szokatlan helyzetből szeretne felvételeket készíteni, az Élőkép mód segítségével az LCD-kijelzőn komponálhatja meg a képet.

Képstílus
A Képstílus előre megadott beállításai az egyszerű képfeldolgozást szolgálják. Az egyes stílusok különféle színmegjelenítést biztosítanak, hasonlóan ahhoz, ahogy a filmtípus váltásával is különböző hatások érhetők el. A Képstílus beállításait egyéni igényeinek megfelelően adhatja meg a fényképezőgépen vagy a mellékelt Picture Style Editor szoftver segítségével.

Időjárásálló tömítéssel ellátott, magnéziumötvözetből készült váz
A por- és nedvességálló tömítőrendszerrel ellátott magnéziumötvözet váz megvédi az EOS-1Ds Mark III-mat az időjárás viszontagságai, valamint a mindennapi használat során fellépő erős igénybevétellel szemben.

EOS rendszer kompatibilis
Az EOS-1Ds Mark III kompatibilis az összes EF típusú objektívvel (az EF-S objektívek kivételével), az EX sorozatú Speedlite vakuegységekkel és a WFT-E2 vezeték nélküli fájltovábbítóval.