A vadonatúj EOS 5D Mark II kiváló felbontású képeket, és 3,9 kép/mp-es sorozatfelvételeket készít, ISO teljesítménye pedig egyedülálló. A Full HD felbontású videók készítésével kiterjeszti a fotózás határait.

 

21,1 MP, teljes képméretű CMOS
DIGIC 4 processzor
ISO tartomány 25600-ig
Full HD (1080, 30 kép/mp) videók
Nagyfelbontású 3.0? VGA LCD Élőképpel
3,9 kép/mp-es JPEG sorozatfelvételek a kártya megteltéig
9 pontos AF + 6 segéd AF pont
Magnéziumötvözetű váz

A gápváz a műteremmel együtt bérelhető.

{yoogallery src=[/images/stories/canon_eos5d_markII/gallery] height=[50] resize=[1] load_lightbox=[0]} 
21,1 MP, teljes képméretű CMOS érzékelő
A kreatív felvételkészítésben remekelő EOS 5D Mark II teljes képméretű, CMOS képérzékelővel rendelkezik (36mm x 24mm). A nagyméretű, és nagy fényerejű kereső lehetővé teszi a képek széles formátumban történő megtekintését vágás vagy nagyítás nélkül. Az újratervezett pixelek csökkentik a képzajt, a 21,1 MP-es felbontás pedig a legtöbb vezető fotóügynökség igényeit is felülmúlja.

DIGIC 4
A Canon DIGIC 4 processzora az EOS 5D Mark II képérzékelőjéről érkező jeleket dolgozza fel kiváló színvisszaadással és a legfinomabb árnyalatokkal. A DIGIC 4 azonnal munkára kész, rendelkezik Arcfelismerés AF funkcióval Élőkép módban, és lehetővé teszi HD videók készítését.

Nagy ISO érzékenység
A kézből történő fotózáshoz az EOS 5D Mark II képes ISO 6400-as érzékenységre is. Sötét helyeken, ahol a vaku használata nem javasolt, kiterjeszthető a hihetetlen ISO 25600 szintre is.

Full HD videók
Az EOS 5D Mark II a kiváló minőségű fotók mellett képes Full HD (1080) felbontású videók rögzítésére is. A felvétel közvetlenül rögzíthető a memóriakártyára az állóképek készítése közben. A HDMI csatlakozóval lehetővé válik a felvételek megtekintése HDTV-n.

3.0?-os nagyfelbontású LCD
A 3.0?-os Clear View LCD kijelző 920 000 képponttal, nagy látószöggel és kettős antireflex bevonattal rendelkezik, így a legeltérőbb körülmények között is részletgazdagon tekinthetők meg a felvételek. Az Élőkép módban a kijelzőn a valós kép jelenik meg, és 3 autofókusz használható: Gyors AF, Élő AF, és az Arcfelismerés Élő AF.

3,9 kép/mp-es sorozatfelvételek
Az EOS 5D Mark II ?vel 3,9 kép/mp-es sorozatfelvételek készíthetők. A JPEG képek UDMA kártyára történő rögzítésekor a maximális felvételszám a kártya kapacitásától függ.

9 pontos AF + 6 segéd AF pont

A pontos élességállítást a Canon AF rendszere biztosítja 9 választható és 6 segéd ponttal.

EOS Integrált Tisztítási Rendszer
A Canon beépített tisztítási rendszere háromféle eljárással védi a felvételt a portól: csökkenti a fényképezőgépben a porosodást, eltávolítja a képérzékelőről a rárakódott port, végül lehetővé teszi, hogy a portérkép segítségével a képről eltávolíthatók legyenek a porszemek nyomai a Digital Photo Professional szoftverrel (mellékelve).

Masszív, kompakt felépítés
A magnéziumötvözet vázzal, a tömítésekkel és a 150 000 ciklusos zárral az EOS 5D Mark II egyaránt alkalmas helyszíni vagy stúdió munkára.